De lente toppers van Clean your Ride

Lenteverzorging voor jouw auto

Begin met een frisse start

Als de lente aanbreekt, is het tijd om je auto een welverdiende opknapbeurt te geven en hem te ontdoen van de winterse opbouw. De eerste stap in dit proces is het grondig wassen van je auto om vuil, modder en zoutresten te verwijderen die zich gedurende de winter hebben opgehoopt.

Begin je wasbeurt altijd met het reinigen van de wielen. Dit is essentieel omdat de wielen vaak het meest vervuild zijn en speciale aandacht vereisen. Gebruik een krachtig reinigingsproduct zoals Wheels om vuil en remstof effectief te verwijderen. Voor een diepere reiniging van de banden, raden we Undress aan, gevolgd door een grondige afspoeling.

Eenmaal klaar met de wielen, is het tijd om de rest van de auto aan te pakken. Gebruik een hoogwaardige autoshampoo zoals Gyeon Q²M Bathe om het oppervlak van de auto grondig te reinigen zonder de bestaande bescherming van coatings en waxen aan te tasten. Breng de shampoo aan met een Wash Pad en was de auto van boven naar beneden in rechte lijnen om swirls en krassen te voorkomen.

Spoel de auto grondig af en gebruik een hoogwaardige droogdoek om overtollig water te verwijderen en watersporen te voorkomen. Voor extra glans en bescherming, overweeg het gebruik van een product zoals Yum Detailer als drooghulp.

Na het grondig wassen van je auto is het essentieel om hem te beschermen tegen de lente-elementen om zijn glans te behouden en zijn lak te beschermen. Overweeg producten zoals Wetcoat voor snelle bescherming of ga voor traditioneel waxen met Gyeon Wax. Daarnaast is het gebruik van Citrus aan te raden voor het effectief verwijderen van insecten en andere hardnekkige verontreinigingen.

Met deze tips zal je auto klaar zijn om te stralen in de lentezon. Vergeet niet regelmatig onderhoud te plegen om de schoonheid en glans van je auto te behouden gedurende het hele seizoen.

Shop al onze lente favorieten