Veschillende Flex Polijstmachines

Flex polijstmachines

Home Flex polijstmachines

Waarom kiezen voor de polijstmachines van Flex?


Bij Clean your Ride hebben we een uitgebreide selectie van Flex polijstmachines die zijn ontworpen om aan al je auto-detailing behoeften te voldoen. Of je nu een professionele detailer bent of een enthousiaste autoliefhebber, onze roterende en excentrische polijstmachines tillen jouw poetservaring naar een hoger niveau.

Exentrische polijstmachine van Flex

Excentrische polijstmachines

Excentrische polijstmachines zijn effectief voor het verwijderen van krassen en het corrigeren van lakdefecten. Ze bieden een veilige en gelijkmatige verwijdering van oneffenheden, zonder het risico van overmatige warmteopbouw zoals bij roterende machines.

Voor beginners in autodetailing en polijsten zijn excentrische polijstmachines vaak gemakkelijker te hanteren, met een kleinere kans op hologrammen en lakbeschadigingen vergeleken met roterende machines.

Het risico op lakverbranding is aanzienlijk lager bij excentrische machines in vergelijking met roterende varianten, waardoor ze geschikt zijn voor gevoelige lakken en dunne laklagen.

Voor volledige auto polijsten of langere polijstsessies raden wij de Flex XFE 7-15 150 aan, zowel op snoer als op accu. Voor kleinere oppervlaktes adviseren wij de Flex XFE 15 150 18.0-EC C, die alleen op accu werkt.

Roterende polijstmachines

Als de lak van een voertuig ernstige krassen, diepe lakdefecten, of oxidatie vertoont, kan een roterende polijstmachine ingezet worden voor een effectieve oplossing. De roterende beweging van deze machine zorgt voor een intensiever slijp- en polijstwerk, waardoor het originele glanzende uiterlijk hersteld kan worden.

Roterende polijstmachines presteren vaak sneller dan excentrische varianten, wat vooral handig is in professionele omgevingen waar efficiëntie essentieel is. Ervaren autodetailers kunnen deze machines effectief gebruiken, bijvoorbeeld voor taken zoals het verwijderen van diepere lakdefecten.

Desondanks is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van roterende polijstmachines, aangezien ze meer kans hebben op hologrammen en lakverbrandingen bij onjuist gebruik. Beginners worden vaak geadviseerd te starten met een excentrische polijstmachine, die minder risico op fouten met zich meebrengt.

Over het algemeen hangt de keuze tussen een roterende en excentrische polijstmachine af van de specifieke behoeften van de lak en het ervaringsniveau van de gebruiker.

Aan roterende polijstmachines bieden wij twee mogelijkheden aan. Een klein model, de PE 8-4 80 en een grotere variant de PE 14-2 150.

Flex roterende polijstmachine
All-in-one polijstmachine PXE-80-10.8-EC en FS 140 Set

All-in-one polijstmachine

De Flex PXE 80 10.8-EC is een handige en compacte accu-polijstmachine. Deze machine combineert zowel roterende als excentrische polijstfunctionaliteiten en biedt flexibiliteit, gebruiksgemak en indrukwekkende prestaties.

Om de Flex PXE 80 10.8-EC uit te breiden, bieden wij ook de Flex FS 140 Set aan. De set bestaat uit een flexibele as met 3 verschillende polijst cones en is specifiek ontworpen voor spotrepair en precisiewerk in hoeken en moeilijk toegankelijke plaatsen.


Wil je meer weten over welke polijstmiddelen en pads bij de machines passen bekijk dan onze uitgebreide pagina hierover