Verschil in polijstmiddelen en pads

Ontdek het verschil tussen de verschillende polijstenmiddelen en pads

Home Ontdek het verschil tussen de verschillende polijstenmiddelen en pads

Polijstmiddelen en pads


Het is belangrijk om te weten dat het polijstproces vaak begint met grovere polijstmiddelen als er veel waskrassen of lakdefecten aanwezig zijn, geleidelijk ga je over naar fijnere polijstmiddelen om het gewenste resultaat te bereiken zonder onnodige lakdikte te verwijderen. Experimenteer altijd op een klein, niet-zichtbaar gebied voordat je het hele oppervlak behandelt en pas de benodigde polijstdruk en -tijd aan op basis van de lakconditie. Het gebruik van de juiste polijstmiddelen in de juiste volgorde is essentieel voor een succesvol polijstresultaat.

Resultaat van grove polijstmiddelen

Grove polijstmiddelen en pads

Wanneer je te maken hebt met ernstige krassen, lakfouten of zware oxidatie op je auto, is het gebruik van grove polijstmiddelen essentieel. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de Gyeon Q²M Compound+ of de Menzerna Heavy Cut Compound 400 die speciaal zijn ontworpen voor hardere lakken en effectieve krassenverwijdering biedt, terwijl het de algehele uitstraling van het voertuig verbetert.

Door de polijstmiddelen te combineren met bijvoorbeeld de Gyeon Q²M Heavy Cut Eccentric polijstpad, creëer je een krachtige synergie die optimale resultaten oplevert bij het herstellen van de lak van je voertuig. Deze combinatie is onmisbaar voor autoliefhebbers die streven naar een professionele en duurzame afwerking.

Na het gebruik van de Gyeon Q²M Compound+ of Menzerna Heavy Cut Compound 400, raden we aan om een tweede stap uit te voeren voor een mooier resultaat van het lakwerk. Zo krijgt de lak een mooiere finish.

Medium polijstmiddelen en pads

Als je auto te maken heeft met matige krassen, lakimperfecties of lichte oxidatie, zijn medium polijstmiddelen de ideale keuze. Denk aan de Gyeon Q²M Compound en de Menzerna Medium Cut Polish 2200, die speciaal ontworpen zijn om effectief deze problemen aan te pakken en de glans te herstellen.

De bijpassende Gyeon Q²M Medium Cut Eccentric polijstpad voegt extra precisie toe aan het proces. Ideaal voor verschillende laktypes, deze pad maximaliseert corrigerende prestaties. Samen creëren deze producten een krachtige synergie voor autoliefhebbers die streven naar een professionele en duurzame afwerking.

Resultaat van medium polijstmiddelen en pads
Resultaat van fijne polijstmiddelen en pads

Fijne polijstmiddelen en pads

Als je streeft naar een lakoppervlak dat een hoogglansafwerking heeft, zijn fijne polijstmiddelen de oplossing. Deze stap komt na het gebruik van grove en medium polijstmiddelen en richt zich op het verfijnen van het oppervlak en het bereiken van die mooie glans.

Bijvoorbeeld, Gyeon Q²M Polish en Menzerna Final Finish 3000 zijn krachtige polijstmiddelen ontworpen om een hologramvrije afwerking en diepe glans te creëren. Beide producten zijn ideaal voor het verwijderen van hologrammen en andere lichte lakdefecten en zorgt voor een verbluffende glans. Ook zijn beide producten siliconenvrij voor een zuivere afwerking.

Bijpassend bij deze polijstmiddelen is de Gyeon Q²M Polish Eccentric polijstpad. Gemaakt van hoogwaardig duurzaam foam en geoptimaliseerd voor gebruik met Dual Action-machines, is deze pad perfect geschikt voor het aanbrengen van Q²M Polish of andere lichte en medium polijstmiddelen.